Vaccinera dig mot TBE

Vaccinera dig mot TBE på Apoteket Örnen i Galleria Duvan i Karlstad.

Är du vaccinerad kan du njuta mer av naturen i vår och sommar. Fästingarna vaknar när det blir varmare än fem plusgrader,därför är det bra att skydda sig redan tidigt på året.

Vi har haft flera fall av TBE i Värmland 2016/2017 och trenden är ökande.

Det behövs tre doser för att få ett fullgott skydd mot TBE. Börja vaccineringen idag och ta dos nummer två om en månad. Dos nummer tre ska tas fem till tolv månader senare. Sedan rekommenderas en påfyllnadsdos efter tre år och därefter en dos var femte år. Har man fyllt 50 år behövs ytterligare en dos,dvs fyra doser inom ett år för att säkerställa ett gott skydd.

50 kr rabatt eller en fästingplockare?

Under april erbjuder vi 50 kr rabatt på TBE-vaccination när du vaccinerar dig på Apoteket Örnen i Galleria Duvan i Karlstad. I maj erbjuder vi en fästingplockare på köpet vid TBE-vaccination. Visa bara ditt medlemskort eller liknande i kassan.

Fler vaccinationer

Hos oss kan du även vaccinera dig mot bältros,lunginflammation,och vanliga sjukdomar inför utlandsresan. Det går att kombinera TBE-vaccineringen med andra vaccinationer,så att du kan göra dem samtidigt. Prata med sjuksköterskorna här på apoteket för att få råd.

Kom när det passar

Vi har drop-in för vaccinationer tisdagar och onsdagar kl 10–18. Samt lördagar 10–15. Du behöver alltså inte boka tid. Visa medlemskort eller liknande i kassan,så dras rabatten direkt.

Hör gärna av dig om du undrar något. Vi kan till exempel skräddarsy andra erbjudande för föreningar.

Välkommen till Apoteket Örnen i Galleria Duvan,Järnvägsgatan 2 i Karlstad.

Cecilia Laurell Wahlberg,apotekschef

0771-450 450,apoteket.se